[row][column size=”one-half”]
DEL 26 AL 28 D’ABRIL
42KM, guanyadora de la Beca Odisseu 2018, una reflexió profunda del que va ser l’anomenada Ruta del Bakalao
La Laura, la Marta i en Felo volen desaparèixer, com cada cap de setmana, a la festa de la Ruta. Avui en Chapi no va amb ells. De camí presencien l’accident d’un cotxe semblant al del Chapi, obligant als personatge a prendre la decisió d’aturar-se o continuar.
Aquesta dicotomia els acompanya durant el pelegrinatge al llarg dels 42km de la Ruta que els permet experimentar la llibertat, que sols en aquests “Temples” son capaços de trobar.
“Somos una generación perdida, un ingenuo semáforo en ámbar de la historia. Nadie hablará de nosotros, pero no nos importa, hemos aprendido a ir dos latidos por delante de la memoria y eso, amigos míos, es la verdadera eternidad”.
FITXA ARTÍSTICA
Direcció: Roger Torns
Dramatúrgia: Manel Arévalo
Intèrprets: Rafa Delacroix, Diana Gómez i Georgina Latre
Escenografia: Albert Ventura i Ona Grau
Sastressa: Carmen Moreno
Espai sonor: Alejo Levis
Disseny de llums: Rubèn Taltavull
Producció: Cristina Serrano – 42km
Agraïments: Clàudia Flores i Casa Orlandai
42KM parla de la generació filla de la Transició. Aquella que va tenir la “sort” de néixer quan Franco feia els seus últims sospirs en una societat afamada de llibertats, “destape” i expansió. La generació “més ben preparada de la història”, la generació promesa que va acabar patint la crisi del 93, una gran situació d’atur i malestar fruit d’aquesta enganyosa transició.
Amb aquest context, el text de Manel Arévalo decideix tractar la via d’escapament d’aquesta generació: un lleure entès com a total desinhibició del món amb totes les seves conseqüències, l’anomenada Ruta del Bakalao.
L’obertura d’aquest tipus de discoteques, amb el temps, va ser entesa com a quelcom pioner a tot Europa. Un espai musical revolucionari, escenari de transgressió artística i cultural, on nois i noies començaven a relacionar-se per igual. Davant de la sensació de la manca d’oportunitats i del malestar social, milers de joves van transformar aquells temples en refugis on tenir el control de les seves vides.
L’espectacle, guanyador de la Beca Odisseu 2018 atorgada per Eòlia, vol respondre a preguntes com: “Què va ser la Ruta del Bakalao? Per què la generació X fou la generació perduda? Per què es parla tan poc d’aquest moviment musical i cultural pioner a tot el món? Què va passar a València? Han canviat tant les possibilitats pels joves avui en dia?” L’espectacle es podrà veure tan sols 3 dies, del 26 al 28 d’abril
[/column][column size=”one-half”]
MÉS INFORMACIÓ
Dura | 70 min (aproximadamet) | Espectacle recomanat a partir de 16 anys |
Col·loqui postfunció amb la companyia dissabte 27.
Espectacle guanyador de la:
DESCARREGA’T LA NOTA DE PREMSA