APOLOGIA I ESCARNI DE L'ESTUPIDESA HUMANA

marc timón

Del 27/12/21 al 02/01/22

Edat recomanada

Per a totes les edats

Durada

60 min

Idioma

Català

Una comèdia surrealista en forma de musical de la mà de Marc Timón

Apologia i escarni de l’estupidesa humana és una obra de teatre musical sobre la moral, l’amor i un talp màgic que mossega els penis de les persones. Per tal de demostrar-li el seu amor incondicional, la Blanca viatjarà amb en Paco a Sierra Nevada per matar el talp que el va traumatitzar de petit, trenta anys després.

La peça contraposa el surrealisme més delirant amb les situacions més banals de la vida quotidiana. Una crítica ferotge i una oda, al mateix temps, a la ridiculesa humana i a les seves petiteses, que en carn pròpia es converteixen en grans molins de vent que plantegen un camí ple d’arbres que no deixen veure el bosc. En una realitat en què els dos protagonistes estan mancats d’escrúpols, s’aborden de manera punyent, amb un tint de comèdia negra, temes com el cinisme, la hipocresia i les relacions de parella.

Una obra de teatre musical que aborda mites universals com la moral, l’amor i l’estupidesa humana contraposant el surrealisme més delirant amb les situacions més banals de la vida quotidiana.

Marc Timón (Castelló d’Empúries, 1980) és considerat un dels compositors més brillants, actius i premiats de la seva generació. Compositor, director d'orquestra i intèrpret de piano i tible, és un músic eclèctic que combina la composició de música per a cinema i televisió, musicals i documentals amb l’obra simfònica, de cambra i coral per a concert, la música pop i la cobla. Des del 2015, Timón està instal·lat a Los Angeles, i ha composat per a projectes tant del món del cinema ("Agent Carter", de Marvel, o "The Little Wizard") com de la música de concert. Ha estat el compositor convidat del Palau de la Música per a la temporada 20/21, i la seva obra s’ha interpretat a països com França, Alemanya, Finlàndia, Cuba, Portugal, Espanya, Bulgària, Ucraïna, Estats Units o Anglaterra, i en festivals com el Grec, el Festival de Peralada, el Festival de Cap-Roig o al Festival Fuego del Caribe. Com a director, ha treballat al Teatro Real de Madrid, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, a l’Auditori i al Palau de la Músic, així com a l’Acte Institucional de la Diada Nacional de Catalunya 2018. També ha tocat els camps de la música electrònica ("Maestro") i la música pop: aquest any debutarà com a cantant amb el disc “Amalia”, un projecte personal del qual també n’és el compositor i productor. Compta amb més d’una cinquantena de premis nacionals i internacionals, entre els quals destaquen el Premi Internacional Jerry Goldsmith, que ha guanyat en sis ocasions, el MundoBSO Award, el Reel Music Award 2018 i les nominacions als Crystal Pine (Croàcia), Indie Series Awards (Estats Units), als Goldspirit i als Scoremagacine Awards. Llicenciat en Periodisme per la UAB, sempre ha combinat la composició musical amb la tasca d'escriptor. Com a periodista, ha col·laborat a TV3, a Catalunya Ràdio, a la Revista Musical Catalana i a Sonograma Magazine.

Segueix-nos a les xarxes:

@marctimonbarcelo #estupidesahumana
@teatreolia

Horaris i passis

De dimarts a dijous a les 20h
Divendres 31 i dissabte 1 no hi ha funció
Diumenge a les 18h

El Teatre Eòlia és un Espai Segur. Fes una ullada AQUÍ de les mesures de seguretat per a la prevenció de la COVID-19

ANTICIPADA

 • Entrada General 16€
 • Carnet d'Estudiant i Fundació Miranda 12€

  Cal presentar l'acreditació a taquilla

 • Dia Eòlic 7€

  Descompte exclusiu per a estudiants i graduats d'Eòlia pels dies 27 i 28 de desembre

TAQUILLA

 • Entrada General 20€
 • Carnet d'Estudiant i Fundació Miranda 12€

  Cal presentar l'acreditació a taquilla

També et pot interessar