Ca, Barret 50!

[row][column size=”one-half”]

Del  12 al 16 de desembre

Ca, Barret 50! és un homenatge a les cançons que van ser interpretades a la mítica Cova del Drac del carrer Tuset de Barcelona, a finals de la dècada dels anys 60 i meitat dels 70 del segle passat. Totes elles pertanyen a espectacles del gènere cabaret literari interpretades per la mateixa companyia: Ca, barret -com no!-, capitanejada pel aleshores emergent director de teatre Josep Anton Codina i escrites per personalitats literàries tant emblemàtiques com Maria Aurèlia Capmany Farnés , Jaume Vidal i Alcover , Josep Palau i Fabre.

 

GRUP CA, BARRET!

El grup teatral Ca, Barret! va ser una companyia de teatre musical en català avant-la-lettre especialitzada en el gènere del cabaret anomenat alemany. Va néixer a Barcelona, a finals de la dècada dels anys 60 (dies abans del mític maig 1968) i va perdurar fins a mitjan 70. Durant aquest període, el grup va estrenar un total de 9 espectacles a la Cova del Drac del carrer Tuset (Tuset Street) si ho diem a la gauche divine manera. El grup, malgrat va anar canviant tot sovint els seus membres integrants, sempre va mantenir el mateix esperit combatiu, crític i sornaguer. Els seus espectacles eren teatre de proximitat, de petit format, amb pocs elements i migrat de pressupost. Malgrat aquestes poc encoratjadores premisses, el resultat final va ser gairebé sempre un producte d’èxit, així com un fenomen teatral a l’època.

 

Integrants del grup Ca, Barret de 1968: Carme Sansa, Pep Torrents, Enric Casamitjana, Elisenda Ribas

 

 

PROJECTE MULTIDISCIPLINARI

Ca, Barret 50! , un mateix títol aplega tres projectes distints. Cadascun amb la singularitat que li és pròpia però tots tres amb un eix vertebrador comú com a punt de partida: el títol . D’aquests tres projectes, un acaba erigint-se en format teatral; el segon, en format audiovisual i el tercer, en format discogràfic. Els dos primers (la peça de teatre musical i el documental) es retroalimenten entre ells. Això vol dir que l’espectacle teatral conté material audiovisual i viceversa, l’audiovisual en conté de teatral enregistrat. Pel que fa al tercer projecte (el discogràfic), començarà a
caminar una vegada els altres dos s’hagin definitivament conclòs. L’objectiu final de Ca, Barret 50! és també comú als tres projectes: rescabalar de l’oblit un material musical -a la vegada que teatral-, emocional i humà, també; gairebé oblidat. Amb l’objectiu de retornar-lo al món dels vius el màxim de temps possible –ni tan sols sigui per unes hores!- en la mesura de les nostres possibilitats que tampoc no són tantes. És per tot això que, des de PRODUCCIONS ALEATÒRIES hem decidit submergir-nos en aquest projecte cantellut però, al mateix temps, engrescador.”
PERE SAGRISTÀ-OLLÉ

 

[/column][column size=”one-half”]

FITXA ARTÍSTICA

Textos: Maria Aurèlia Capmany, Jaume Vidal i Alcover, Josep Palau i Fabre.
Música: Josep Maria Martí, Josep Cercós, Joan Albert Amargós.

Dramatúrgia i direcció escènica: Pere Sagristà-Ollé
Intèrprets: Isaac Alarcón, Maria Colom, Laura Fernández, Pol Rosell.
Direcció musical i piano: Nuria S Leiva

Il·luminació: Anna Espunya
Enregistraments videogràfics i postproducció: Marc Inglès; Marc Marín, Jordi Palau, amb la col·laboració de Jaume Benet i Carlos Bría (Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna)
Fotografies: Helena Gràcia
Transcripció de partitures: Sergi Basart

 

 

HORARI DE FUNCIONS

DESEMBRE 2018
De dijous a dissabte 20:30h
Diumenge 18h

[row][column size=”one-half”]

PREUS

COMPRAR ENTRADES

Entrada general Taquilla 18€ | Anticipada 16€ + 0,50€ 
Estudiants, exalumnes d’Eòlia,  carnet de la Xarxa de Biblioteques, carnet Sandaru i carnet de jubilats Taquilla  14€ | Anticipada 12€ + 0,50€ 
Club TR3SC  Anticipada 11€+ 0,50€
Carnet Eòlia 2018/2019 Taquilla 12€ | Anticipada 10€ + 0,50€ 

[/column][/row]