COMPANYIA EÒLIA

12644646_1675265266081992_7948214320562347740_n

Una nova companyia teatral La Companyia Eòlia neix amb la voluntat de donar visibilitat als professionals que han estat alumnes d’interpretació de l’Escola d’Art Dramàtic Eòlia, tant si han seguit la modalitat d’estudis lliures (la primera promoció és del 2003) com si s’han format a l’Escola Superior (la primera promoció es graduarà el curs 2015/16). Tot i que la llista dels actors i actrius ex alumnes que actuen habitualment als teatres de la ciutat comença a ser llarga, considerem la creació d’una companyia pròpia com una iniciativa lògica i conseqüent per tal d’oferir un lloc de retrobament i posada en comú de les experiències que es van adquirint en la carrera professional. Es tracta d’una aposta estratègica per tal de donar valor afegit a la pròpia formació acadèmica amb un clar esperit de valor social i de creació de comunitat.

La Companyia forma part d’un projecte més ambiciós que ha de configurar Eòlia com a centre de formació, creació, producció i exhibició de les arts escèniques i que anirà prenent forma durant el segon semestre del 2015 coincidint amb la celebració del 15è aniversari . Un projecte global adreçat no només a futurs actors, directors i dramaturgs sinó també al públic a través d’una Escola de l’Espectador. Per assolir aquests objectius, Eòlia compta amb uns recursos molt apreciables com són els dramaturgs i directors teatrals que col·laboren com a professors del centreEòlia Teatre, de 100 localitats i espais de creació i d’assaig propis. Segons les característiques de cada projecte, també s’establiran acords amb diferents agents del sector tant de titularitat pública com privada per a dur a terme coproduccions i col·laboracions per a l’exhibició i la creació.

 


La Plaça del Diamant

[row][column size=”one-half”]

Paco Mir i Cia. Eòlia presenta una adaptació de l’obra de la Mercè Rodoreda des d’una mirada contemporània de l’obra.

Amb el rerefons de l’arribada de la República i de la guerra civil, aquesta novel·la, que inicialment s’anomenava Colometa, se centra en el personatge de la Natàlia, la Colometa, una dona jove que en representa moltes d’altres a qui va tocar viure un període de la història especialment cruel. La Natàlia accepta sense rondinar tot allò que la vida, i el seu marit Quimet, li imposen. Arriba a acceptar que li canviï el nom pel de Colometa. Com moltes dones de l’època, veurà anar-se’n i morir els seus estimats, passarà gana i tindrà dificultats per tirar endavant els fills. Enfonsada en un matrimoni que no li proporciona felicitat i unida a un home egoista, la Natàlia renuncia a la seva pròpia identitat cedint tot el protagonisme al seu marit, acceptant els convencionalismes d’una època que deixava la dona en un segon pla. Al llarg del text, el lector va descobrint la resignació d’aquesta dona davant la realitat que li ha tocat viure.
La novel·la és també una crònica ideal de la Barcelona de postguerra i de com va marcar aquest període històric la vida dels barcelonins.

 

Fitxa artística:

Direcció i Dramatúrgia : Paco Mir
Producció: Companyia Eòlia
Interpretada per: Carla Pueyo, Uri Callau, Núria Bonet, Georgina Llauradó, Rai Borrell, Fran Lahera i Ariadna Camps
Ajudant de Direcció: Tony Casla
Vestuari i escenografía: Jordi Bulbena
Projeccions : Berberecho productions
Compositor músiques : Jofre Bardagí
Il·luminació : Ignasi Morros
Producció executiva: Conchita Pons

[/column]

[column size=”one-half”]

GENER 2019

GENER
08
20:30h
GENER
15
20:30h
GENER
22
20:30h
GENER
29
20:30h

 

L’admiració per l’autora i la seva obra és el motor d’una producció que vol comprimir quaranta anys de la vida de la Colometa en noranta minuts plens d’emoció, de tendresa, de preguntes sobre el futur, sobre les relacions, sobre la vida que és un misteri encara per resoldre.
– Paco Mir

[/column][/row]

 


Invasió subtil i altres contes de Pere Calders

[row]
[column size=”one-half”]

La segona producció de la Companyia Eòlia, amb dramatúrgia de Paco Mir i direcció de Gilbert Bosch, en aquesta ocasió va comptar amb els actors Nico Bassó, Joan Codina i Meritxell Termes, tots tres exalumnes d’Eòlia. Estrenada al gener del 2016 al Teatre Poliorama.

[/column]
[column size=”one-half”]
invasions-subtils-poliorama-ciaeolia-1024x683
[/column][/row]

 


Digue’m la veritat

[row]
[column size=”one-half”]

El primer espectacle Digue’m la veritat és el primer títol per la Cia. Eòlia, amb dramatúrgia de Pablo Ley i direcció de Josep Galindo que són els màxims impulsors de la creació de la companyia i també professors i associats d’Eòlia. Les 4 actrius i els 3 actors encarregats de la interpretació van ser seleccionats per aquest projecte a partir d’ una convocatòria de casting adreçada a 120 ex alumnes i són Tasio Acezat, Cristina Blanco, Rai Borrell, Sonia Espinosa, Eugènia Manzanares, Kathy Sey i Toni Soldevila.

El disseny de llum i la concepció sonora van a càrrec de l’Anna Espunya i d’en Javier Gamazo respectivament. De la producció executiva s’encarrega Ana Esteban.

[/column]
[column size=”one-half”]

[/column][/row]