Eòlia i+D

Un espai d'emergència

Més enllà de l’exhibició teatral, el Teatre lidera, amb col·laboració de l’escola, el projecte Eòlia I+D. Un projecte amb diferents branques per desenvolupar inquietuds al voltant del teatre. Donem espai a la investigació, recerca, a l’experimentació de nous camis en llenguatge teatral a través del Grup de Recerca Teatral. Un grup obert a professionals i estudiants de teatre que investiga el desenvolupament d’una tesi. Cada any un grup nou segueix nodrint aquest projecte de recerca.

Seguim donant suport a les companyies en procés de creació amb la convocatòria anual dels Espais de Creació, que aquest any 2018 ha comptat amb la col•laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona per poder concedir un ajut econòmic per a la creació (Beca Odisseu Eòlia i+D).

Beca Odisseu > Eòlia i+D

La Beca Odisseu forma part del projecte d’Espais de Creació Eòlia i+D, que juntament amb el Teatre Eòlia té com a objectiu donar suport a la creació, difusió i exhibició de nous espectacles que necessiten un espai on assajar, experimentar, provar i desenvolupar el seu llenguatge teatral. El juny del 2018 Espai i+D va obrir una convocatòria oberta a companyies per seleccionar dos projectes guanyadors que van rebre un ajut econòmic per a la producció. Els espectacles sorgits de la Beca Odisseu formaran part de la nova temporada del Teatre Eòlia 2018/2019.

Grup de Recerca

El Grup de Recerca d’Eòlia i+D es nodreix de la col·laboració entre diferents artistes i implica un procés d’investigació i creació que culmina en la mostra del material teatral generat, i compartint les hipòtesis i les conclusions de la recerca amb el públic. D’aquesta manera proposem reflexions i experiències que completem amb l’espectador. El Grup de Recerca del Teatre Eòlia va iniciar un nou projecte el mes d’octubre del 2017 sota la direcció d’Esther Pallejà i amb la col·laboració de la coach Lucila Teste. La tesi del projecte és “El teatre com a camí de transformació social i personal” i culminarà el febrer de 2019. Col·laborem amb la Fàbrica de Creació Fabra i Coats per assajos i presentacions.

Cessió d’Espais de Creació

Recolzem a companyies de dins i de fora de l’escola amb infraestructures. L’Espai i+D, ubicat al carrer Bailèn 25 de Barcelona, compta amb un equipament de 300m² dedicats a sales d’assaig.
Tant les companyies professionals com els grups emergents que necessitin un espai d’assaig que encaixi amb l’oferta d’espais d’assaig d’Eòlia i que tinguin un projecte concret a desenvolupar, podran presentar-se a aquesta convocatòria.