EL REY DEL GURUGÚ

[row][column size=”one-half”]

[/column][column size=”one-half”]

EL REY DEL GURUGÚ

Del 4 al 15 d’abril del 2018

Autor i director: Ferran Joanmiquel
Actor: David Martínez
Disseny de llums: Eric Rufo
Fotografies de l’obra: Albert Caralps i Emilio Morenatti Fotografies del Gurugú: Samuel Aranda.
(Premi World Press Photo 2011).
Vídeo: Antonio Sánchez
Una producció de: La Nave Va i Cos a Cos.

*Espectacle en castellà.

SINOPSI

Marley  és  un  gos  rodamón  que  es  troba  amb  l’Abdul,  un  dels  immigrants  subsaharians  que  malviuen  a  la  muntanya  del  Gurugú,  molt  a  prop  de  Melilla, esperant que els arribi l’hora de saltar la tanca i entrar a Europa. Marley arriba al campament, anomenat El petit Bamako, i descobreix que l’han adoptat per a fer de gos  guardià  i  els  avisi  dels  atacs  de  la  policia  marroquina,  molt  freqüents.  I  aleshores,  Marley  s’adona  que  serveix  per  a  alguna  cosa,  que  és  imprescindible, que pot tenir una llar i viure entre aquests Ulisses del segle XXI, que es desviuen per arribar a la terra promesa que tant han somiat.

Una obra de contingut social.
El rey del Gurugú és el testimoni del drama de la immigració des dels ulls d’un gos, una mirada alhora lúcida i desconcertada. La muntanya del Gurugú és un lloc de pas, la sala d’espera del paradís, en la que els immigrants subsaharians malviuen en unes condicions molt precàries i permanentment assetjats pels atacs de la policia marroquina. Les imatges d’immigrants subsaharians saltant la tanca de Melilla (“la frontera sud d’Europa”, aquí el llenguatge esdevé perversament cínic), s’han vist substituïdes per les imatges del camp de refugiats d’Idomeni. Però la història és exactament la mateixa: persones que fugen, en un intent desesperat de construir una vida digna; i unes fronteres que es tanquen, en un impuls irracional d’aturar allò que no es pot aturar.

FUNCIONS

ABRIL
De dimecres a dissabte 20:30h
Diumenge 18h

PREUS/ COMPRAR ENTRADES

ENTRADA GENERAL 18€ A TAQUILLA (1h abans) 16€ + 0,50€ ANTICIPADA
DESCOMPTE ESTUDIANTS, PROFESSORS , CARNET DE BIBLIOTEQUES i SALA SANDARU 12€ (presentant el carnet de l’escola) 10€ + 0,50€ ANTICIPADA
VENDA: Podeu comprar les entrades a la recepció de l’escola Eòlia (Casp, 82)

[/column][/row]