Cabell Kurt

work in progress

Sasha Rossich Tió

28 i 29 de juliol del 2022

Edat recomanada

+14 anys

Durada

60 min

Idioma

Català i castellà

A Pau, eliminar dues lletres del seu nom li ha costat molt de decidir. Què passa quan no et sents còmode essent home ni dona? Cabell Kurt és una obra parlada des de l’acceptació, l’humor i l’amor de la recerca de la pròpia identitat. Reivindicar i visibilitzar que tal com siguis i vulguis mostrar-te al món està bé. Hi ha milers de formes de caminar pel món i només tu saps quina és la que et fa estar en pau. Descobreix una vivència que no et deixarà indiferent i on es posarà en qüestió allò que és normatiu. I ara la pregunta del milió: Vols tallar-te els cabells?

Eòlia Escena Emergent és una aposta d'Eòlia i+D i el Teatre Eòlia dedicada a creadores i intèrprets emergents en l'àmbit de les arts escèniques. Un aparador de nous talents. Un primer trampolí per a la visibilitat vinculat als Treballs de Final de Grau de l'alumnat d’Eòlia.

Per fer el Treball de Final de Grau de Direcció i Dramatúrgia, m'he decantat per un tema que em toca molt de prop: ser una persona de gènere no binari. He vist obres de teatre sobre la transsexualitat (per exemple Transformación, de Paloma Pedrero, o Limbo, de Marc Rosich), és a dir, que parlen del trànsit d'un gènere cap a un altre, de les pors, de la decisió que comporta traspassar, etc. Però, què passa quan la decisió és no fer el canvi ni tampoc quedar-te al mateix lloc? Quan la tria és quedar-se al mig. Quan el que es decideix és fer l'equilibri de fluir i fluctuar entre els dos o més gèneres o no ser-ne cap. Vull parlar sobre la meva experiència d'una forma íntima, literària, gamberra i festiva, barrejant-hi humor, amb crítica social i de manera performativa; parlar sobre el dolor i l'alegria de trobar-se amb un@ mateix@. Reflexionar sobre l'autopercepció i com et veuen els altres, sobre quina necessitat hi ha que se sàpiga què tens entre les cames per encabir-te en un dels dos llocs, home o dona. Vull parlar sobre el llenguatge neutre, sobre el concepte d'androgen, de la ploma, del que és queer, del que és masculí o femení, i de l'impacte que això provoca en l'autopercepció i en els altres. De desconstruir el gènere.

Segueix-nos a les xarxes:

@teatreolia @sasha.lua #CabellKurt

Horaris i passis

Divendres 29 a les 20h. 

  • Entrada General Gratuït

    Amb reserva d'entrada a taquilla@teatreolia.cat

Eòlia Escena Emergent 2022

També et pot interessar