UN HIVERN A MALLORCA

EÒLIA ESCENA EMERGENT

David Pintó Codinasaltas / Albert Guinovart / a partir d'Agustí Soler i Mas

Del 04/05/23 al 07/05/23

Edat recomanada

+12 anys

Durada

90 min

Idioma

Català

L’hivern de 1838, una Mallorca allunyada de les revolucions industrials i els grans canvis que sacsejaven Europa, va rebre la visita de l’escriptora George Sand i el compositor Frédéric Chopin. L’arribada d’aquests personatges va trastocar els costums de l’illa i va generar un escàndol de dimensions èpiques. El musical explica (més o menys) tot allò que va passar durant aquelles vacances i ens presenta els personatges i les peripècies que van viure la parella durant la seva estada a la cartoixa de Valldemossa.

Eòlia Escena Emergent és una aposta d’Eòlia I+D i el Teatre Eòlia dedicada a creadores i intèrprets emergents en l’àmbit de les arts escèniques. Un aparador de nous talents. Un primer trampolí per a la visibilitat vinculat als Treballs de Final de Grau de l’alumnat d’Eòlia.

Vaig descobrir Els llits de Valldemossa i l'aventura mallorquina de George Sand quan tenia setze anys a Manresa. El grup "El petit Espantall", dirigits per la incansable Maria Jesús Isart, la representava, i jo, embadalit, anava a tafanejar durant els assajos. En tinc molts records, d'aquesta producció, i també de l'Agustí Soler, l'autor del text, pare de la meva amiga Eva. Em van obrir les portes de casa seva i del seu cor de seguida (em banyava a la seva piscina de Navarcles, vaig participar a l'Innocentada i tantes altres històries).

Fa temps que penso que aquesta història és un musical. Però necessitava una música potent que l'ajudés a volar. Tinc la sort (i també el plaer) de comptar amb un músic excepcional, l'Albert Guinovart, que s'ha engrescat i inspirat, i ha creat uns temes divertits i molt coloristes que encaixen a la perfecció amb el text. Això que veureu avui és el que els americans, els inventors del musical, en dirien un workshop. Un banc de proves per veure com funciona allò que hi ha escrit sobre el paper.

La comèdia és una de les coses més difícils de fer en teatre, demana concentració, precisió i molt de talent. Això ho vaig dir als alumnes de quart molt abans que existís la música de l'obra. Han treballat el material i se l'han fet seu. Han suat tinta perquè la comèdia brillés. Estic molt content perquè ho han aconseguit. Esperem fer-vos riure i pensar. Perquè això que va passar aquell hivern de 1838 no sembla que estigui tan lluny d'algunes coses que passen avui dia.

David Pintó Codinasaltas

Segueix-nos a les xarxes:

@teatreolia #UnHivernAMallorcaEòlia

Horaris

Dijous i divendres a les 20h.
Dissabte a les 17h i a les 20h.
Diumenge a les 18h.

Preus

 • Entrada general (taquilla) 15€
 • Entrada general anticipada (venda web) 15€
 • Carnet de biblioteques 14€

  Compra en línia a través de codi promocional. Imprescindible presentar l'acreditació a taquilla.

 • Estudiants d'arts escèniques
  Menors de 35 anys
  13€

  Imprescindible presentar l'acreditació a taquilla.

 • Comunitat Batega 12€

  Imprescindible presentar l'acreditació a taquilla.

 • Grups 12€

  Mínim 8 persones.

 • Dia Eòlic 7€

  Descompte només aplicable a la comunitat eòlica (estudiants i graduats). Vàlid tots els dies de funció.

*Despeses de gestió (1€) no incloses.

Eòlia Escena Emergent 2023

També et pot interessar

Política de Privacidad Política de Cookies Términos y Condiciones