Grup de recerca

Un espai d'emergència

El Grup de Recerca d’Eòlia I+D es nodreix de la col·laboració entre professionals i estudiants, a través d’una convocatòria oberta, i implica un procés d’investigació i creació que culmina en la mostra del material teatral generat, compartint les hipòtesis i les conclusions de la recerca amb el públic.

D’aquesta manera proposem reflexions i experiències que completem amb l’espectador. Al febrer del 2019 es colmina aquest procés, amb la presentació d’una revista on es recull les evidencies de la recerca iniciada al 2017.

UNTITLED I [Work in progress]

#GRUP DE RECERCA EÒLIA I+D 2017

El Grup de Recerca Eòlia i+D va iniciar un nou projecte el mes d’octubre del 2017. Format per Judit Costa, Marià Llop i Neus Soler, sota la direcció d’Esther Pallejà, amb la col·laboració de la coach Lucila Teste i amb Sarah Bernardy en el disseny de l’espai.

El nou projecte està centrat en explorar les diferents formes de participació del públic en l’acte teatral. Un públic indispensable, en tant a públic co-protagonista de la peça. Durant el mes de gener es van fer unes mostres del treball realitzat fins ara amb un públic reduït per provar i experimentar amb les noves iniciatives del grup.

Som una plataforma per l’art i la cultura pel nostre país, i volem acompanyar i potenciar talents emergents, donar espai a diferents col·lectius i investigar el paper del teatre. Ressonem amb tot el que té a veure amb la memòria, la identitat, els fet silenciats, les persones excloses, el teatre documental, històries que s’han de saber. Volem ser una finestra oberta al món.

Aquest Grup de Recerca compta amb la col·laboració de l’Icub, Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

UNTITLED II [Work in progress]

#GRUP DE RECERCA EÒLIA I+D 2018

El Grup de Recerca d’Eòlia i+D ha continuat  el treball iniciat el darrer trimestre del 2017 i presentat a Espai 11 el passat gener, explorant diferents formes de participació del públic en l’acte teatral. El grup torna a estar dirigit per l’Esther Pallejà i la Lucila Teste.

En aquest període el grup ha seguit amb el mateix treball.

El resultat del treball es presentarà el 19 de juny de 2018 a les 20h a la Fàbrica de Creació FABRA I COATS.

L’entrada és gratuïta.

UNTITLED III [Instal·lacions]

#GRUP DE RECERCA EÒLIA I+D 2018 (27 AL 30 DE NOVEMBRE)

UNTITLED III [Work in progress], la investigació que enguany dur a terme el Grup de Recerca Eòlia i+D, i que culmina un projecte que va començar el 2017.

En aquesta ocasió, l’espai d’Eòlia-Casp serà intervingut pel grup de recerca els dies 27 al 30 de novembre de 2018. En ell hi trobaràs cinc espais amb els quals podràs interactuar seguint les indicacions que et proposarem. No hi ha un ordre ni tampoc un temps. Aquest espai romandrà obert a tot aquell -alumnes, treballadors i usuaris de l’escola- que hi vulgui participar.

Durant aquests dies podràs passar pels espais tantes vegades com vulguis per deixar el teu testimoni. La teva empremta quedarà pel que vingui darrere teu. I el que tu deixis formarà part de l’arxiu de la recerca que tanquem amb aquesta etapa.

UNTITLED III  és un recull dels processos d’investigació dirigits per l’Esther Pallejà i la Lucila Teste. En les dues primeres etapes vam treballar amb dos grups de treball diferents prenent com a punt de partida la memòria personal dels performers i explorant les connexions amb la memòria col·lectiva. Aleshores els performers crearen el seu propi espai personal, i foren guia de l’acció de l’espectador convidant-lo sovint a prendre el lloc de l’actor, passant a ser el protagonista de l’acció.

En aquesta etapa no hi ha performers. L’acció està guiada per una sèrie d’instruccions. L’espectador fa directament el rol de performer, i es guia a si mateix. Amb UNTITLED III proposem una reflexió sobre el rol del creador i el públic en l’acte teatral. Què entenem per teatre? Quina és la seva finalitat? Quin és el rol de l’actor en la creació? I el del públic? Pot un acte teatral ser senzillament una acció creativa-curativa? Què li cal a un acte per a esdevenir teatral? Podem a través de la creació transcendir el drama individual i servir de catalitzador de la memòria col·lectiva?

ENTRADA LLIURE

Direcció: Esther Palleja i Lucila Teste
Disseny espais: Sarah Bernardy
Un treball del Grup de Recerca Eolia i+D
Lloc: Eòlia, Escola Superior d’ Art Dràmatic, Casp, 82 baixos. Hall i espais adjacents.

Ashes to Roses, Grup de Recerca d’Eòlia i Articulate Anatomy Theatre

Resum del treball juliol 2015

Investigació efectuada a Eòlia del 6 al 24 de juliol 2015, que continuarà durant el 2016, incloent-hi una representació a Irlanda en el marc del IV International Freedom and Focus Conference. Recerca centrada en el teatre que dóna veu als fets silenciats i oblidats, sanant i ajudant a alliberar el trauma en els sistemes humans, societats, països, famílies i persones.

Ashes to Roses. An Irish-Catalan Journey. Grup de recerca d’Eòlia i Articulate Anatomy Theatre. from Eòlia – Escola d’Art Dramàtic on Vimeo.

Imatges de la mostra final del treball, 25 de juliol del 2015 al Teatre Plataforma i+d.

Ashes to Roses. An Irish-Catalan Journey: Donant veu al silenci. Mostra de treball. from Eòlia – Escola d’Art Dramàtic on Vimeo.

Política de Privacidad Política de Cookies Términos y Condiciones