Ubu Rex

Cia. Application Rejected

Del 22/11 al 03/12/23

Edat recomanada

+12

Durada

80 min

Idioma

Català, castellà, anglès i francès (Subtitulació en català)

Les ànsies de poder no es veuen satisfetes després del cop d’estat dels Ubu, i aquesta serà la seva perdició. Ma i Pa Ubu una parella semblant a un gra de pus infectat ens expliquen tot il·lustrant els altres personatges com el poder ens ha fet viatjar per una història ensagnada, bruta i corrupta.

50% CATALÀ 50% ENGLISH 100% MERDRA

UBU REX, la versió de la versió, una sàtira multidisciplinària que juga i crea a partir de les llengües que parlem, català, castellà, anglès i francès, el treball d’objectes i titelles, la música en directe i molt de teatre. Una al·legoria al poder i la corrupció tenyida de surrealisme i bufons.

Per demanda impopular, torna UBU REX!

Aquesta vegada al Teatre Eòlia. Aquest espai és molt important, ja que, les directores artístiques d'Application Rejected, Jana Serra Sentinella i Charlie Mills, tenim una forta connexió amb l'escola. La Jana s'ha format a l'ESAD d'Eòlia, mentre que el Charlie s'ha graduat a Rose Bruford, la mateixa escola que cada any envia un manat de xics a aprendre teatre, cremar-se com gambes i acabar amb les eurodiezcañas de la Llesca.

UBU REX, és la nostra versió de la masterpiece d'Alfred Jarry, Ubu Roi, la primera part de la trilogia. És una sàtira de 70 personatges que hem adaptat perquè la facin dos actors: nosaltres. Barreja l'anglès i el català, ens inventem paraules, hi fotem castellanades, fem servir titelles que hem fet nosaltres, bla, bla, bla. Bàsicament Jarry ens va parlar en un somni. Portava un xandall vermell i bevia Cacaolat. Ens va dir que havíem de fer la seva obra magna, and we listened.

Després de la nostra estrena al Tantarantana de l'any passat, hem escoltat les vostres opinions: "No hi ha prou català", "No entenc res", "Qui ha deixat que un guiri pugi a l'escenari? Sagrada Família estava massa ple?" Així que no patiu, hem decidit posar-hi remei. Mainly for the old catalan purists who can't figure out how to download duolingo. Ara som més convergents!

Ara una petita exempció de responsabilitat. Estic escrivint (i jo traduint!) això en un moment en què els canvis encara no s'han efectuat. Així que ja veurem que arriba i que no a l'espectacle que finalment has vist o estàs a punt de veure. Hi haurà nous titelles. Subtítols. El Charlie parlarà català amb fluïdesa (unlikely). Un cameo de Brad Pitt...

Com a bufons que som, moltes prediccions vam fer i moltes es van complir. Mentre escrivíem vam predir que la Reina Isabel II moriria, que Elon Musk compraria Twitter i que faria fàstic. I, bé? Ha passat. És per això que UBU REX necessita actualitzar-se constantment. És l'espai on podem burlar-nos de l'actualitat i predir el futur desolador que ens espera. No només és una sàtira del món, també ho és del teatre en si mateix.

UBU REX existeix en el seu propi univers, i té la seva pròpia fantasia, com les pel·lícules de Marvel o el Senyor dels Anells. És una obra que mereix ser vista unes quantes vegades, ja que està plena de referències de la cultura pop i detalls amagats que passen per alt. És el gaudir del públic el que fa que l'obra creixi, no només nosaltres. Però bé que si veniu dues vegades vol dir doble tiquet, so take that how you will.

Per acabar, gràcies a Allioli (és com el Charlie es refereix a Eòlia) per deixar-nos actuar aquí, i gràcies a tu. Sí a tu! Qui estigui llegint això, sense tu, no podríem fer el que més ens agrada... Oh shit! El fantasma d'Alfred Jarry és en un racó de l'habitació. Ens està dient alguna cosa...

UBU REX 2...? No ho sé... bueno, see you when I see you!

Segueix-nos a les xarxes:

@teatreolia @applicationrejected #UbuRexEòlia

Horaris

De dimarts a divendres a les 20h.
Dissabte a les 19h.
Diumenge a les 18h.

Dijous 23/11 Col·loqui postfunció amb Novaveu (Àlex Grande i Bernat Pareja) i  la companyia.

Preus

*Despeses de gestió no incloses.

També et pot interessar