La Maternitat d’Elna

[row][column size=”one-half”]

Del 29 al 2 de desembre del 2018

LES CRÍTIQUES HAN DIT

La dramatugia, la dirección y la música elevan la sensacional actuación de Rosa Galindo a lo memorable.
Màrius Serra, La Vanguardia

 

Pablo Ley ha fet un treball primorós amb la dramatúrgia, i el resultat és un text amb un equilibri perfecte, profundament emotiu i colpidor. Josep Galindo, un director que es mostra atent als detalls, sobri, elegant, ha triat una opció molt efectiva per arribar a l’espectador. Rosa Galindo, deliciosa en el cant i candorosa en la interpretació, amb el complement ideal del pianista Franco Piccino.
Dani Chicano, El Punt

 

Senzillesa màxima, i sobretot, cap concessió
ni a la morbositat, ni la trampa, ni l’exageració.
Pur sentiment apte fins i tot per als cors endurits.
Marta Pallarès, Diari de Girona

 

Ha sido un noche de teatro para no olvidar: la obra La Maternitat d’Elna que recoge un episodio real de nuestra historia, interpretada magistralmente por la cantante y actriz Rosa Galindo. Una voz que flota en el escenario no sólo cuando canta maravillosamente, también cuando habla y nos lleva en ese viaje fatídico hacia el exilio francés del 1939. Y un agradecimiento esepcial a la historiadora Assumpta Montellà, sin cuyo trabajo esta historia habría caído en el olvido. Por suerte existe en Teatro para contarlo.
Julio Alonso, actor

[/column][column size=”one-half”]

 

 

Gener del 1939. 500.000 persones fugen de la repressió franquista. La Maternitat d’Elna és un cant a l’esperança. Una història real del nostre país que s’ha de saber.

 

A mesura que l’exèrcit republicà es retira davant de l’última embranzida de l’exèrcit franquista, comença l’exili de centenars de milers de persones. El moment més greu es produeix el gener de 1939, quan gairebé mig milió de persones van fugir a França. És així com comença, per a molts, el drama de l’exili, inhumana tragèdia col·lectiva que s’evidencia en els camps de concentració francesos com el d’Argelers.

 

La Maternitat d’Elna parla del que va ser capaç de fer una persona molt jove, Elisabeth Eidenbenz, per salvar les dones embarassades d’haver de patir el part en les pèssimes condiciones higièniques, alimentàries i de salut dels camps de refugiats francesos.

 

 

 

FITXA ARTÍSTICA

Intèrpret: Rosa Galindo

Piano: Franco Piccinno

Autora: Assumpta Montellà

Direcció: Josep Galindo

Dramatúrgia: Pablo Ley

 

Escenografia: Projecte Galilei

Il·luminació: Anna Espunya

Vestuari: Projecte Galilei

 

MÉS INFORMACIÓ

Duració de l’espectacle: 80 minuts

Espectacle apte per a tots els públics

 

HORARI DE FUNCIONS

DESEMBRE 2018
De dijous a dissabte 20:30h
Diumenge 18h

[row][column size=”one-half”]

PREUS

COMPRAR ENTRADES

Entrada general Taquilla 20 | Anticipada 18€ + 0,50€ 
Estudiants, exalumnes d’Eòlia,  carnet de la Xarxa de Biblioteques, carnet Sandaru i carnet de jubilats Taquilla  14 | Anticipada 12€ + 0,50€ 
Club TR3SC  Anticipada 11€+ 0,50€
Carnet Eòlia 2018/2019 i Carnet Blanquerna 2018/2019 Taquilla 12€ | Anticipada 10€ + 0,50€ 

[/column][/row]