#Omnia
Vanitas

El Salón de los Invisibles

PENDENT DE NOVES DATES

Edat recomanada

Tots els públics

Durada

45 min

Idioma

Castellà

Una distopia tecnoconsumista. Una rave entre likes i algoritmes.

Un clickbait, una distopia tecnoconsumista que es precipita vertiginosament cap endavant i recrea la dispersió actual, la diversió com a entreteniment i dissuasió política i la hiperestimulació neurològica a la qual ens sotmetem voluntàriament diàriament. Mitjançant la repetició i juxtaposició contínua d’imatges, sons, moviments i paraules es posa en evidència la banalitat i la megalomania autodestructiva d’un@ nov@ Promete@ narcisist@ i hipermotivad@ encadenad@ al ritme frenètic de les novetats tecnològiques i de les contínues sacsejades dels likes.

En aquesta rave rococó, una pantalla on no paren de projectar-se textos, una fotocopiadora hiperactiva, un DJ, una ballarina de dansa urbana i un pintor sotmeten l'espectador a un ritme creixent.

A través de l’esperit megalòman de Silicon Valley, s’expandeix un model econòmic i industrial que descansa sobre la preeminència de certes equacions matemàtiques i de la instantaneïtat. Aquesta megalomania es relaciona directament amb el sempitern complex prometeic de l’ésser humà i de la societat tan propi d’Occident. Els nous Prometeus que habitem aquesta societat del cansament i del rendiment ens convertim diàriament en projectes que es replantegen, es reinventen i es venen. La motivació, el projecte, la competència, l’optimització i la iniciativa són inherents a la tècnica de dominació del règim neoliberal.

Fascinats amb aquesta sensació de llibertat, quedem atrapats en la recerca constant d’un jo ideal i autoficcionat inabastable que ens porta a un neguit continu. El nostre cos es converteix en un objecte d’optimització estètica i tècnica. El coaching com a optimització personal: bloquejos, debilitats i errors han de ser eliminats terapèuticament per tal d’augmentar l’eficàcia i el rendiment d’aquest cos.

#OmniaVanitas és la construcció d’un artefacte sensorial que pretén posar en evidència la mercantilització integral de la vida, la fascinació creixent per la tecnologia i l’organització algorítmica de la societat, i, per tant, el sotmetiment de l’ésser humà a un ritme digital que per naturalesa no li correspon. Tot plegat, incidint en la capacitat seductora i de mutació d’un sistema que proclama posar fi a les nostres debilitats i errors, quan, en realitat, aquestes debilitats i errors són el que ens fa humans.

En aquesta instal·lació s’activen de forma simultània tot un sistema d’imatges i informacions en moviment i canvi constants. El ritme produeix addicció. En aquesta rave rococó, una pantalla on no paren de projectar-se textos, una fotocopiadora hiperactiva, un DJ, una ballarina de dansa urbana i un pintor celebren, indiferents, el que Hegel anomena “l’esperit del nostre temps”, embolicant i sotmetent l’espectador a un ritme creixent i qüestionant-lo directament sobre la seva capacitat d’atenció. Així, el públic, a poc a poc, pren consciència d’una coacció social que normalment acostumem a passar per alt.

Segueix-nos a les xarxes:

@omnia_vanitas_sdli #omniavanitas

@teatreolia

Horaris i passis

Divendres a les 20h
Dissabte a les 17h i a les 20h
Diumenge a les 18h
Dilluns i dimarts a les 20h

Divendres a les 19:30h, abans de l’estrena, taller de dansa urbana a càrrec de la companyia.

El Teatre Eòlia és un Espai Segur. Fes una ullada AQUÍ de les mesures de seguretat per a la prevenció de la COVID-19

ANTICIPADA

 • Entrada General 16€
 • Carnet d'Estudiant i Fundació Miranda 12€

  Cal presentar l'acreditació a taquilla

 • Dia Eòlic 7€

  Descompte exclusiu per a estudiants i graduats d'Eòlia pels dies 7 i 10 de gener

TAQUILLA

 • Entrada General 20€
 • Carnet d'Estudiant i Fundació Miranda 12€

  Cal presentar l'acreditació a taquilla