Boja

Mariona esplugues

Del 16/02/23 al 26/02/23

Edat recomanada

+16 anys

Durada

60 min

Idioma

Català i castellà

Què passa, realment, dins la consulta d’un psiquiatra? Boja és un espectacle que retrata en primera persona l’experiència viscuda per l’actriu en els darrers 16 anys a consultes de diversos psiquiatres.

Què em passa? Què em passa? La Mariona fa anys que s’ho pregunta. Ningú es pot arribar a imaginar que les respostes a la seva pregunta poden arribar a ser tan inèdites com còmiques. Un espectacle sobre la recerca de la pròpia identitat i del sentit de la vida quan sembla que ja res té sentit.

Es va estrenar al Teatre Eòlia l'abril passat. Després d'un gran èxit de públic i crítica, hi va repetir a l'estiu, i d'aleshores ençà ha girat i seduït noves platees. Aquest 2023, tornem a recuperar al Teatre Eòlia Boja, el solo de Mariona Esplugues que trenca tabús sobre la salut mental.

Hola, què tal? Sóc la Mariona. Fa aproximadament 234563728398 hores que estic intentant escriure aquestes línies de presentació del projecte. I no me’n surto. Crec que aquesta serà l’última. Us vull explicar una història. La meva història. Boja tracta d’això. I també d’altres coses. Boja és un una comèdia i una performance, una reivindicació i un acte de llibertat, una sensació i també una etiqueta de la qual vull parlar.

Tothom sap que està prohibit dir que vas al psiquiatra. Si ho diguessis, potser et mirarien malament, o potser ni tan sols et mirarien. Tothom sap que dir que vas al psiquiatra és una mala idea. Per això crear aquest espectacle és tan mala idea. Probablement, és la pitjor idea que he tingut en molt de temps.

Boja és un espectacle i també és una festa, la meva festa (tot i que l'única que hi balla soc jo, sorry). M'agradaria que fos perfecta i bonica i gran i musical. M'agradaria que hi hagués purpurina i flors i estrelles (importades de l'univers) i plantes i ocells voladors. M'agradaria que hi hagués un elenc amb molta gent ballant i cantant amb molts micròfons i una plataforma amb fum per qual jo pogués sortir del terra amb un vestit de purpurina immens, i que la Beyoncé em fes de corista. M'agradaria que fos brutal, amb pirotècnia de Sant Joan i colors, i boom boom.

He arribat a la conclusió que no serà ni més ni menys del que és: una història; la meva història.

La premsa diu…

Absolutament brillant. [...] Per la valentia d'explicar el que sovint amaguem, per saber traslladar moments difícils a l’humor. Per fer riure i, a la vegada, emocionar. Perquè interpreta fantàsticament bé i canta fantàsticament bé. Un 10.

La Mariona és molt punk, terriblement honesta, però res està deixat a la improvisació. El seu monòleg l’haurien de receptar tots els psicòlegs especialistes en trastorns mentals. Tot i que a la resta de la societat també ens va molt bé conèixer la seva història.

Segueix-nos a les xarxes:

#BojaEòlia @teatreolia @mariona.esplugues

Horaris

De dimarts a dissabte a les 20h.
Diumenge a les 18h.

Col·loqui posfunció el dimecres 22 de febrer amb la companyia i la psicòloga Eva Azorín.

Preus

 • Entrada general (taquilla) 20€
 • Entrada general anticipada (venda web) 17€
 • Carnet de biblioteques 16€

  Compra en línia a través de codi promocional. Imprescindible presentar l'acreditació a taquilla.

 • Estudiants d'arts escèniques
  Menors de 35 anys
  Persones amb diversitat funcional
  15€

  Imprescindible presentar l'acreditació a taquilla.

 • Comunitat Batega 14€

  Imprescindible presentar l'acreditació a taquilla.

 • Dia Eòlic 7€

  Descompte només aplicable a la comunitat eòlica (estudiants i graduats). Només els dimarts, dimecres i dijous, limitat a 10 entrades anticipades per sessió.

*Despeses de gestió (1€) no incloses.

També et pot interessar