CLUB VENUS

#teatremergent / DAVID BOROTAU BOZZO

Del 16/02/22 al 20/02/22

Edat recomanada

+18 anys

Durada

80 m

Idioma

Català

La Daniela, una noia romanesa, arriba a Espanya enganyada per una màfia i es veu obligada a prostituir-se i viure en un club. El proxeneta li fa la vida impossible i per escapar del dolor i la realitat, la Daniela pensa en el seu amor d’adolescència. Al club hi coneix a l’Anita, amb qui emprendrà un camí cap a la maduresa, amb qui parlarà d’una manera molt honesta i amb qui compartirà l’alegria i el dolor.
Veurem a la Daniela que arriba al Club Venus, la que descendeix als inferns en una espiral de degradació física i psíquica, on les drogues i la violència prenen partit, i la que se sent obligada a apoderar-se i escapar per sobreviure.
Sobreviure en una societat on tot pot ser objecte de comerç i on hi ha un gran nombre de dones que viuen situacions injustes.

"Escric tot això perquè tothom sàpiga quan et vaig arribar a estimar" Detonant per fer justícia poètica... Per què necessitem mentir i mentir-nos? Anhelem o temem la realitat? Fins a quin punt estem disposats a deixar-nos enganyar?

A través de la meva germana, vaig descobrir que entrar a llocs abandonats era una pràctica habitual i que es diu fer Urbex. Un dia, amb uns amics, ens vam trobar en un prostíbul, feia molta impressió perquè no feia gaire que estava buit, l’espai mantenia la seva forma. Hi vam veure moltíssimes coses, entre elles, i la més important, una llibreta personal d’una noia romanesa, plena de dibuixos, de graffiti, de gargots per practicar el castellà, i sobretot, de poesia. Es tracta d’uns textos que parlen d’un amor passat, un amor que li serveix per escapar de la realitat, a més, tot el que escriu ho vol enviar al món sencer, hi diu “escric tot això perquè tothom sàpiga quan et vaig arribar a estimar”.

Aquest afany de voler explicar com se sentia, que el seu amor arribi al món és el detonant perquè em comenci a plantejar escriure la història d’aquesta noia, com si li fes justícia poètica. A partir dels textos, dels poemes i de la història que ja moltes altres noies han explicat al món, intentem entendre la mentalitat de la protagonista i lliurement, uns possibles personatges, unes probables situacions i conflictes, i un destí que mai sabrem. Veiem l’obra com una oportunitat per fer visible la situació d’algunes prostitutes que viuen aquí, la labor social de les organitzacions que les escolten, i reflexionar sobre què fer perquè la situació de moltes dones deixi de ser injusta.

Així vull donar les gràcies a totes les persones quef han col·laborat al treball de documentació que requeria l’obra, i a les que han llegit i opinat sobre el text per ajudar-me a millorar-lo. Gràcies a l’associació Prostitutas indignadas i a Genera. I gràcies a l’equip d’actors, a la Maria, al meu cosí Andreu, a la meva mare Gisela, i a la meva germana Gina per descobrir-me l’Urbex.

David Borotau

Segueix-nos a les xarxes:

#ClubVenus @teatreolia

Horaris i passis

De dimecres a divendres a les 20h
Dissabte a les 17h i a les 20h
Diumenge a les 18h

El Teatre Eòlia és un Espai Segur. Fes una ullada AQUÍ de les mesures de seguretat per a la prevenció de la COVID-19

ANTICIPADA

  • Entrada General 16€
  • Carnet d'Estudiant i Fundació Miranda 14€

    Cal presentar l'acreditació a taquilla

  • Dia Eòlic 7€

    Descompte exclusiu per a estudiants i graduats d'Eòlia per a totes les sessions

TAQUILLA

  • Entrada General 20€

També et pot interessar

Política de Privacidad Política de Cookies Términos y Condiciones