el paradís del relat

#teatremergent / jorge-yamam serrano

Del 07/09/21 al 12/9/21

Edat recomanada

+12 anys

Durada

85 min

Idioma

Català i castellà

La vida és una ficció basada en fets reals

De la ficció individual a la ficció col·lectiva. De les històries creades pels poderosos per controlar els més febles a l’autoengany que ens creem per sobreviure.
El filòsof Slavoj Žižek diu que necessitem la ficció per afrontar la vida, per digerir-la. Ens cal viure en un relat, perquè la realitat real és traumàtica, excessiva, inassumible. Per protegir-nos-en, vivim en un món que, de tan hiperrealista, és profundament irreal, i comencem a percebre la realitat real com una entitat virtual, una il·lusió, un malson.
Un viatge escènic que no vol ser una fugida de la caverna platònica, sinó una davallada conscient a les seves grutes més fosques.

Per què necessitem mentir i mentir-nos? Anhelem o temem la realitat? Fins a quin punt estem disposats a deixar-nos enganyar?

Amb aquesta obra, volem fer reflexionar el públic sobre els límits entre ficció i realitat, entre veritat i mentida, i, fins i tot, fer que es qüestioni si aquests límits existeixen o no. Ho fem combinant escenes còmiques i dramàtiques, realistes i grotesques, traslladant tota la recerca conceptual que hi ha darrere del projecte a un codi tangible, entretingut per a l’espectador, però que alhora li desperti l’esperit crític. D’acord amb la temàtica de l’obra, la majoria d’escenes estan basades o inspirades en fets reals (experiències pròpies de les intèrprets, recreació de fets històrics, etc.). Partim de la primera gran mentida que destapem en la infància, el relat dels Reis d’Orient (o el Tió, o el Pare Noel). Així mateix, naveguem dels relats polítics generats a partir de la catàstrofe de l’11-S a Nova York, a la falsedat perversa dels reality shows; del dogma patriarcal impulsat per les grans religions, al miler de falses creences i llegendes urbanes que ens hem anat creient generació rere generació. Tot plegat, sempre amb un marcat codi teatral que busca riure del que és seriós, fins i tot del que és traumàtic, i jugar amb el públic; veure fins on poden tensar-se les cordes que separen realitat i ficció.

Segueix-nos a les xarxes:

@elparadisdelrelat #elparadisdelrelat
@teatreolia

Horaris i passis

De dimarts a divendres a les 20h
Dissabte 11/09 no hi ha funció.
Diumenge a les 18h

El Teatre Eòlia és un Espai Segur. Fes una ullada AQUÍ de les mesures de seguretat per a la prevenció de la COVID-19

ANTICIPADA

 • Entrada General 16€
 • Carnet d'Estudiant i Fundació Miranda 12€

  Cal presentar l'acreditació a taquilla

 • Dia Eòlic 7€

  Descompte exclusiu per a estudiants i graduats d'Eòlia pels dies 8 i 9 de setembre

TAQUILLA

 • Entrada General 18€
 • Carnet d'Estudiant i Fundació Miranda 12€

  Cal presentar l'acreditació a taquilla

També et pot interessar