El temps de les coses

Martí Costa Olivé i Cia La Busca

Del 16/03/24 al 24/03/24

Edat recomanada

+12

Durada

80 min

Idioma

Català

En Pau torna a viure a la casa familiar quan el seu pare i la seva mare ja no hi són. Els anys de la seva infantesa, que havia oblidat, el visitaran durant les nits d’insomni i l’abocaran a un viatge interior, oníric i metafòric on els boscos i els animals el connectaran al nen que un dia va ser.

Així, el record d’una família encallada en l’immobilisme, la incomunicació i les dificultats per estimar, el farà topar de cara amb les pors i els dubtes que l’inquieten a l’hora d’afrontar el seu present i de decidir com vol viure’l.

“El temps de les coses” és un espectacle amb tons dramàtics i fantàstics que juga amb les percepcions de la història personal, el pas del temps, l’herència i els vincles familiars, per tal de revisar-ne els patrons.

 

 

 

«La llibertat no és fer qualsevol cosa sinó fer-nos lliures de la por: Si busquem la seguretat, sempre serem súbdits d’alguna forma. En canvi, perdre la por ens emancipa»
Marina Garcés

La nostra família defineix en nosaltres més coses de les que aparentment creiem, malgrat l’obstinació d’independència i singularitat que qualsevol persona persegueix a mesura que va creixent i intenta trobar un sentit a la vida pròpia. El temps de les coses assumeix aquesta premissa o, si més no, el fet que el context on creixem i la nostra família estableixen quins seran els conflictes i els reptes a resoldre per tal de responsabilitzar-nos del nostre present i poder sentir com a nostre el temps que vivim.

Però, sobre què edifiquem el nostre present? L’experiència passada ens condiciona a l’hora d’imaginar el nostre futur? Podem projectar-nos més enllà de les referències que hem viscut? Si existeix alguna resposta, el que és segur és que es descobreix caminant.

La filòsofa Marina Garcés explicava el 2018 en una conferència anomenada «Perdre la por, quin marge donem a l’esperança?» que el llegat més valuós que podem deixar a qui ve darrere nostre és la confiança per viure i perdre la por perquè no fer-ho és una condemna a mantenir-se a la zona segura que, tanmateix, sempre ens manté sotmesos a algú altre. És per això que, si el futur l’entenem com a una suma de presents que volem viure amb un sentit propi, ens cal encarar les pors per visitar el passat i així entendre d’on venim, on som i, potser, saber cap a on volem anar.

Segueix-nos a les xarxes:

@teatreolia  #ElTempsDeLesCoses

Horaris

De dimecres a divendres a les 20h.
Dissabte 16/03 a les 20h.
Dissabte 23/03 a les 17h i les 20h.
Diumenges a les 18h.

Les nostres postfuncions

Dijous 21/03: “Els vincles i l’herència dels patrons familiars” amb la companyia i  Adrià Gibernau, psicòleg doctorat en identitats narratives.

Activitat gratuïta amb l’entrada del mateix dia o per a usuaris de la Comunitat Batega

El pròxim 16 de març tenim una cita al calendari i un gran repte col·lectiu: aconseguir que s’omplin les platees dels teatres d’arreu de Catalunya per homenatjar com mai les arts escèniques. Un sold out massiu, inèdit al món, i amb un protagonista principal destacadíssim: tu. Només has de triar la teva butaca, seure i gaudir de l’espectacle. La resta serà història.

Preus

 • Entrada general (taquilla) 20€
 • Entrada anticipada preestrena (venda web) 14€

  Promoció exclusiva fins l'11/03 (inclòs)

 • Entrada general anticipada (venda web) 17€
 • Butaca Jove 15€

  Menors de 30 anys
  Imprescindible presentar l'acreditació a taquilla.

 • Persones amb diversitat funcional 15€

  Persones amb diversitat funcional i acompanyant.
  Imprescindible presentar l'acreditació a taquilla.

 • Famílies monoparentals i nombroses 15€

  Imprescindible presentar l'acreditació a taquilla.

 • Targeta Rosa 15€

  Imprescindible presentar l'acreditació a taquilla.

 • Comunitat Batega 15€

  Imprescindible presentar l'acreditació a taquilla.

 • Grups 14€

  Compra mínima de 8 entrades, només aplicable a través de venda web.

 • Dia Eòlic 7€

  Descompte només aplicable a la comunitat eòlica (estudiants i graduats).
  Només 10 entrades anticipades per sessió.

*Despeses de gestió no incloses.

També et pot interessar