KENTUCKY HA MUERTO

CARLA TORRES - CLARA MANYÓS - beca odisseu 2019

Del 17 de març al 28 de març

Edat recomanada

+16

Durada

85'

Idioma

Castellà

Una peça de Carla Torres, Clara Manyós, La Peleona i un munt de gallines.

En un món de gallines, un ou solitari i rebel decideix no néixer. Cansat de la forma de vida imposada per una cadena de producció sense sentit, decideix fer ús del seu potencial de no fer, optant per no néixer. Després d’un primer moment de confusió, i com si es tractés d’una onada de sabotatges, la resta d’ous se sumen a la protesta amb l’esperança que potser la seva insòlita acció aconsegueixi que les gallines s’adonin que viuen en una societat malalta que ha de canviar si no vol desaparèixer.
Amb l’abisme de l’extinció davant dels seus becs, les gallines miraran de convèncer els insubmisos ous de la necessitat de néixer. Un difícil diàleg amb nosaltres mateixos on posicionar-se no serà feina fàcil.

La Peleona està formada per un grup de cinc dones artistes de diverses disciplines: Carla Torres, Clara Manyós, Eu Manzanares, Patrícia Mendoza i Ruth Talavera. La companyia neix l'any 2014, amb un marcat segell que combina el sentit de l'humor i la crítica social. Un teatre que vol remenar consciències sense caure en la "moralina" fàcil. Els seus espectacles, d'autoria pròpia, parteixen de la necessitat de plantejar algun interrogant a l'espectador sobre la seva vida, ja sigui al voltant d'aspectes quotidians, com de la seva participació, més o menys encoberta, en algun dels vicis de la nostra societat. A partir d'aquí apareix la dramatúrgia, que amb una suma de paraula, gest, dansa i música asseguren un viatge plaent i lúdic. La companyia ha estrenat un total de cinc espectacles, obtenint un gran suport de públic i de mitjans. Els espectacles més destacats són "L'efecte perfecte", "Broken Heart Story" i "Estat Decepció".

El projecte neix d'una inquietud respecte al funcionament erràtic de la societat occidental, que sembla viure atrapada en un bucle constant d'alienació i destrucció (el famós ensopegar dos cops amb la mateixa pedra). Fent un repàs a la història de la humanitat ens vam adonar que semblava condemnar-se a si mateixa repetint una vegada i una altra els mateixos errors que la porten a la barbàrie. Què ens passa? Com podem mirar de sortir d'aquest cicle? Honestament, no tenim la resposta, però si el lloc on fer la pregunta: Al teatre, espai generador de pensament i emoció. Així doncs, volem compartir aquestes preguntes amb l'espectador per tal que es plantegi la societat en què vol viure. En un moment en què patim un retrocés gravíssim dels nostres drets, on el reton d'antics fantasmes no desapareguts amenacen la nostra democràcia, cal demanar-semés que mai qui volem ser demà com a societat. Com no pot ser d'altra manera, només podem abordar aquesta història des del sentit de l'humor.

Segueix-nos a les xarxes:

@cialapeleona
@teatreolia

Horaris i passis

De dimecres a divendres a les 20h.
Dissabte 20 a les 20h.
Dissabte 27 a les 19h. Post-funció amb Recomana.
Diumenges a les 18h.

El Teatre Eòlia i la companyia informen que aquest espectacle utilitza llum estroboscòpica i que podria suposar un risc per a persones amb epilèpsia.

Entrades

 • Anticipada 12€

  Fins el 14 /03 inclòs.

 • General Anticipada 16€
 • Anticipada amb descompte 14€

  Carnet de biblioteca, carnet rosa, carnet de famíla nombrosa, monoparental o d'acollida, persones amb algun tipus de discapacitat i el seu acompanyant. Cal presentar l'acreditació a taquilla.

 • Carnet d'Estudiant i Fundació Miranda 10€

  Cal presentar l'acreditació a taquilla

 • Grups de més de 10 persones 10€
 • Dia Eòlic 7€

  Descompte exclusiu per a la Comunitat Eòlia i Graduats pels dies 17, 18, 24 i 25

*Les entrades venudes a taquilla tenen un preu de 19€ a excepció del Carnet d’Estudiant (10€) i del Dia Eòlia (7€)

També et pot interessar