Les metamorfosis

Versió lliure a partir de l'obra d'Ovidi / Pablo Ley

De l'11/03/22 al 27/03/22

Edat recomanada

Per determinar

Durada

Per determinar

Idioma

Català

Pablo Ley presenta una adaptació lliure del poema narratiu clàssic d’Ovidi, Les Metamorfosis. Una investigació escènica sobre el fluir del món i de la imaginació, articulada a través d’un llenguatge escènic híbrid que integra quatre elements: el text, versionat d’Ovidi; la interpretació, en la qual s’explora la capacitat de l’actriu de transitar constantment (fluidament) d’un personatge a un altre; la música, que acompanya l’acció i pren sovint el protagonisme per a construir un univers emocional, i la llum, que esdevé un element viu a l’escenari.

Les metamorfosis són, fonamentalment, un viatge sensorial a través de la paraula que explica un conte mitològic que s’inicia en el caos.

Les metamorfosis són, fonamentalment, un viatge sensorial a través de la paraula que explica un conte mitològic que s'inicia en el caos.

Les Metamorfosis d'Ovidi constitueixen un text meravellós... però també podríem dir que és un text meravellosament difícil de llegir, perquè ens resulta profundament aliè, i no només per causa de la infinitat de referències mitològiques (que la nostra cultura desconeix), sinó també per una concepció del món que fa que tot ell sigui viu –el rius, els vents, les muntanyes...–, que tot tingui una consciència definitivament humana –els elements inanimats, però també arbres i animals– i que totes les coses es transformin les unes en les altres per un impuls sobtat no necessàriament diví, gairebé espontani. Hem volgut centrar-nos en aquesta capacitat de transformació, en aquesta mena de fluïdesa de les coses, per construir amb ulls contemporanis unes Metamorfosis que retenen d'Ovidi –amb el màxim de respecte per la bellesa del llenguatge, però esquivant els esculls de la mitologia– una petita selecció dels contes. Una fluïdesa que intuïtivament vam identificar des del principi amb l'electricitat, i és per això que, a més del viatge fluid per les històries d'Ovidi, treballem dos aspectes escènics específicament elèctrics: la música electrònica i la llum. En realitat, llegim Ovidi des d'una mirada estètica actual i, més que una obra de teatre a l'ús, proposem gairebé una instal·lació feta amb paraules, accions, llum, cables, instruments elèctrics, música... i la imaginació (que és, en el fons, l'agitació de l'electricitat en el cervell) de l'espectador.

Segueix-nos a les xarxes:

#LesMetamorfosis @teatreolia @pablo.ley 

Horaris i passis

De dimarts a divendres a les 20h
Dissabte a les 17h i a les 20h
Diumenge a les 18h

Col·loqui postfunció dijous 17 de març amb la companyia i Recomana.cat 

El Teatre Eòlia és un Espai Segur. Fes una ullada AQUÍ de les mesures de seguretat per a la prevenció de la COVID-19

ANTICIPADA

  • Entrada General 16€
  • Carnet d'Estudiant i Fundació Miranda 14€

    Cal presentar l'acreditació a taquilla

  • Dia Eòlic 7€

    Descompte exclusiu per a estudiants i graduats d'Eòlia per a les sessions de dimarts, dimecres i dijous

TAQUILLA

  • Entrada General 20€

També et pot interessar