NOVA TEMPORADA DEL TEATRE EÒLIA 2019/2010, AUTÈNTIC TEATRE D’EMERGÈNCIA

 20 ESPECTACLES, 120 ACTORS I DIRECTORS EMERGENTS

  AUTÈNTIC TEATRE D’EMERGÈNCIA

XARLI DIEGO, Barcelona, Setembre del 2019

El Teatre Eòlia no té tantes butaques com els altres teatres, ni tan sols té butaques convencionals, però té les idees clares des que es va funda l’any 2012 i sap cap a on va i el paper que ha de jugar. Obert al món més enllà d’Eòlia Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), forma part d’un univers conjunt amb Eòlia i+D on totes les inquietuds i necessitats hi tenen cabuda. Espais, beques, investigació teatral, actors migrats que debuten en un escenari… Aquest mateix univers és també compartit per la Companyia Eòlia (la de “La plaça del Diamant”). Totes aquestes parts d’un tot es donen la mà per fer més força i complementar-se. És l’univers Eòlia que obra possibilitats fins i tot a altres escoles teatrals.

Però parlem ja de la nova temporada que acollirà 20 espectacles i hi participaran 120 actors i directors. L’inici serà el dia 27 de setembre amb l’obra “Final de línia” (quan tot just comencen els espectacles). En la seva programació podrem veure noms com  Marc Artigau, Lali Àlvarez, Queralt Riera, Carla Torres, Carolina Llacher, Ferran Utzet, Jan Vilanova, David Pintó o Albert Mora.

Rosa Galindo és la directora artística del Teatre Eòlia i li demanem que ens faci algunes valoracions sobre aquesta Temporada 2019/2020:

Aquesta nova temporada el Teatre Eòlia segueix compromès amb el “Teatre Necessari” és a dir, un teatre que explica i dona espai a històries que s’han de saber, que dona veu als silenciat, focus als exclosos, als qui no han sigut vistos. Un teatre per la memòria, la consciència i la transformació, amb impacte emocional i sistèmic.
Seguim apostant fort pel talent emergent, intèrprets i creadors a la frontera entre la formació i la professionalitat, que pateixen el limbe de la desconnexió, entre ensenyament i cultura en el nostre país. La cessió d’espais de creació, la Beca Odisseu Eòlia i+D, les Mostres d’Intèrprets i Creadors Emergents volen donar impuls a aquesta transició, generant oportunitats i fent visibles els nous potencials creatius i artístics, que no ho tenen fàcil!

Seguim amb el Cicle Monday Monday de Teatre musical. Una mica de recurs positiu i de música per encaixar emocions i gaudir del teatre, de les veus i dels intèrprets, un format que també inclou les joves promeses i propostes personals. Petites joies de proximitat que ens sorprendran…Us hi esperem!

FOTOGRAFIES: Fabian Acidres Pons

1 comentari a “NOVA TEMPORADA DEL TEATRE EÒLIA 2019/2010, AUTÈNTIC TEATRE D’EMERGÈNCIA”

Feu un comentari