“P.A.U. (Paisatges als Ulls)” s’estrenarà a Dakar aquest mes de febrer

Barcelona 15/01/2020. P.A.U. (Paisatges Als Ulls), obra de la companyia “La fam de la fera”  sorgida dels Espais de Creació Eòlia i+D, viatjarà fins al Senegal per estrenar-se a Dakar aquest febrer. La iniciativa rep el suport de les organitzacions Proactiva Open Arms, Dunia Kato i Teatre Eòlia, Eòlia i+D.  

La peça, escrita i dirigida per la sociòloga i directora Carolina Llacher, tot just ha acabat la seva segona temporada al Teatre Eòlia aquest passat mes novembre. L’espectacle posa l’escenari a disposició de tres persones migrades del Senegal, el Dabo, la Yacine i el Soly per tal d’explicar, en primera persona, la seva travessia pel Mediterrani: per què van marxar? Què significa abandonar la teva terra per buscar una vida millor? A quin preu? Realment és Europa la terra promesa? Qui eren bans de partir? Qui són ara? I qui volen arribar a ser?

El viatge al  Senegal coincideix amb la inauguració de la seu a Dakar de Dunia Kato, associació fundada per Malamine Soly, actor i membre de la companyia. Dunia Kato, que en mandiga significaria quelcom com “la perseverança”, treballa per la cooperació internacional entre Senegal i Catalunya. L’associació s’estrena amb el projecte #ORIGEN YEUMBEUL que té com a principal objectiu crear un espai de creixement i intercanvi social i econòmic en aquest barri de la capital senegalesa. Un lloc a on, també, es treballi la sensibilització social respecte el tema de la migració.

Per aquest motiu, “P.A.U. (Paisatges als ulls)” pot ser una gran oportunitat per mostrar a la societat senegalesa una realitat que molts cops els hi és desdibuixada.  Un nou pont de diàleg entre els senegalesos nouvinguts a Barcelona i els senegalesos que resten a les seves terres.