Presentem la temporada 20/21 de setembre a desembre

Posem el Teatre al servei de l’emergència, obrint-nos a creadors d’arreu i amb la voluntat de ser una finestra al món. Ho fem ajustant-nos a totes les mesures de sanitat. Un veritable exercici de virtuosisme i supervivència per totes les Sales de Proximitat de Catalunya. Tot un repte i una oportunitat de prioritzar i valorar l’essencial. Més que mai volem fer teatre necessari perquè la cultura és un bé necessari per a la nostra salut. El teatre ens enxarxa i nodreix l’ànima. Ens estimula la consciència, el pensament i l’emoció. El teatre ens fa lliures.

Rosa Galindo,
Directora Artística del Teatre Eòlia i Codirectora de l’Eòlia ESAD

En una situació singular i d’incertesa com és l’actual, ens reafirmem en l’aposta pels Intèrprets i Creadors Emergents del sector teatral. Destinem els nostres esforços i recursos a donar suport i acompanyament als artistes emergents que habiten l’espai desconcertant i poc classificable de ser nous professionals. Per aquest motiu, noms consolidats com Marc Artigau, Ferran Utzet, Jorge-Yamam Serrano o Aleix Fauró dirigiran els intèrprets sorgits d’Eòlia ESAD. Així mateix, directors i dramaturgs emergents de la casa mostraran a escena els seus nous llenguatges i la seva particular visió del món.

Paral·lelament, en aquest inici de temporada recuperem espectacles cancel·lats a causa de la pandèmia com “Carmen” i “Clowns” de Tony Casla, i “Cantar al desamor” de Mercè Martínez (englobat dins el Cicle Monday Monday de la temporada passada), degut al nostre compromís als professionals del sector i el nostre públic.

Hem començat la temporada amb “Ramon” de Mar Monegal i Francesc Ferrer, vinculats i formats ambdós a Eòlia. L’espectacle torna als escenaris de Barcelona després d’una primera temporada molt celebrada. I ho fa amb un premi a la butxaca (Premi de la Crítica 2019 al Millor Text Original), diverses nominacions (als Premis de la Crítica com a millor espectacle de petit format i al premi Teatre Barcelona com a millor espectacle de proximitat, text original i actor), i molt bones crítiques.

La temporada seguirà amb nou espectacles més la majoria dels quals són de nova creació i inèdits a la cartellera. Perquè la Cultura i el Teatre no són un luxe si no quelcom necessari seguirem obrint les nostres portes cada dia per ser un espai de trobada entre equips artístics i el públic. Un espai de creació segur i pròxim.