Retrat(s)

Catalina Florit / AFLEL Teatre

Del 22/03/23 al 09/04/23

Edat recomanada

+12 anys

Durada

60 min

Idioma

Català i castellà

Què passa quan donem veu a les persones que la societat ha preferit fer callar? Quina importància tenen les inquietuds d’una dona de 87 anys? I els motius d’una dona per voler o no voler ser mare? Les pors d’una nena que somia el seu futur? Les situacions que porten una dona a odiar el seu cos o a patir una depressió?

Per a nosaltres, tenen tota la importància. Benvingudes al nostre tour nocturn. A la nostra autòpsia arqueològica d’una comunitat: les dones i la seva salut mental.

Catalina Florit i la companyia AFLEL Teatre segueixen amb el compromís de donar veu a les silenciades. Després de fixar-se en la invisibilització de les dones grans a Batec, ara, a Retrat(s), posen el focus sobre la salut mental amb perspectiva de gènere.

Una investigació en detall de la salut mental femenina. A través de l'entrevista i els testimonis reals, es construeix una xarxa que pretén parlar dels dubtes, inseguretats, pors i dolors, i de com alleugerir-los posant-hi veu.

RETRAT(s) és una investigació en detall a través de la salut mental femenina.

Aquesta investigació agafa com a punt de partida el llibre Mujeres y locura de la psicoterapeuta nordamericana Phyllis Chesler, que fou el primer estudi a relacionar la salut mental de les dones amb la història i la societat que les envolta. Tot i això, RETRAT(s) pretén arribar a les conclusions que presenta el llibre (o a algunes de diferents) fent-se valer de les eines del teatre documental. Això és, a partir de l'entrevista i la creació col·lectiva d'històries íntimes, de les realitats individuals d'un seguit de dones visitades i entrevistades, i sumant ficcionalització a partir d'aquí.

Amb RETRAT(s) hem intentat donar veu a persones que habitualment no n'han tingut, per ser considerades diferents, boges, inadaptades. Persones obligades a callar els seus desitjos i, després, les seves frustracions. Persones que necessitaven posar una mica de pau a les seves guerres internes i que amablement ens han donat permís per contar les seves històries en primera persona. La voluntat d’aquest projecte és ser un altaveu, un lloc escènic on altres puguin emmirallar-se, puguin sentir que no estan soles. Que allò que els passa ens passa a moltes altres.

Segueix-nos a les xarxes:

@teatreolia @aflelteatre 

#RetratsEòlia

Horaris

De dimecres a dissabte a les 20h.
Diumenge a les 18h.

Col·loqui postfunció amb la companyia els dijous 23 amb Lluna Moncosí (treballadora social especialitzada en l’àmbit d’atenció a la dona) i 30 de març amb Mariona Vila (compositora).

Preus

 • Entrada general (taquilla) 20€
 • Entrada general anticipada (venda web) 17€
 • Carnet de biblioteques 16€

  Compra en línia a través de codi promocional. Imprescindible presentar l'acreditació a taquilla.

 • Estudiants d'arts escèniques
  Menors de 35 anys
  15€

  Imprescindible presentar l'acreditació a taquilla.

 • Comunitat Batega 14€

  Imprescindible presentar l'acreditació a taquilla.

 • Dia Eòlic 7€

  Descompte només aplicable a la comunitat eòlica (estudiants i graduats). Només els dimecres i dijous, 10 entrades anticipades per sessió.

*Despeses de gestió (1€) no incloses.

També et pot interessar